PVC stroken

PVC-stroken hebben de afgelopen jaren steeds meer populariteit gekregen. Dit duurzame en veelzijdige materiaal biedt talloze voordelen en is geschikt voor zowel woningen als voor commerciële toepassingen. 

Wat zijn PVC-stroken?

PVC-stroken zijn dunne planken gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes en patronen om aan verschillende ontwerpeisen te voldoen. PVC-stroken kunnen eruitzien als hout, tegels of andere materialen, waardoor ze een breed scala aan esthetische mogelijkheden bieden.

De voordelen van PVC-stroken

PVC-stroken hebben verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Waterbestendig: PVC-stroken zijn bestand tegen water en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  2. Duurzaamheid: PVC-stroken zijn slijtvast en kunnen jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en deuken, waardoor ze geschikt zijn voor drukbezochte ruimtes.
  3. Eenvoudige installatie: PVC-stroken zijn eenvoudig te installeren. Dit maakt het een populaire keuze voor doe-het-zelvers.
  4. Geluiddempend: PVC-stroken hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor ze de geluidsoverdracht verminderen. Ideaal voor appartementen en andere gedeelde ruimtes.
  5. Onderhoudsgemak: PVC-stroken vereisen minimaal onderhoud. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek of een milde reiniger.

Duurzaamheid van PVC-stroken

PVC-stroken zijn een milieuvriendelijke keuze. Zo hebben PVC-stroken een lange levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden dan andere vloerbedekkingsmaterialen.

PVC-stroken leggen of laten leggen

De installatie van PVC-stroken kan variëren, afhankelijk van het gekozen type. Veel PVC-stroken worden vaak geïnstalleerd met behulp van een kliksysteem, waarbij de stroken in elkaar klikken zonder dat er lijm nodig is. De gelijmde PVC-stroken in deze categorie worden op de ondervloer gelijmd met speciale vloerlijm. Het is raadzaam om de installatie over te laten aan een professionele installateur voor een optimaal resultaat.

Onderhoud en reiniging van PVC-stroken

Om PVC-stroken in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Hier zijn enkele tips voor onderhoud en reiniging:

  • Stofzuig regelmatig om vuil en stof te verwijderen.
  • Gebruik een vochtige doek of dweil om de vloer schoon te maken.
  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de toplaag van de PVC-stroken kunnen beschadigen.
  • Plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen.

Kosten van PVC-stroken

De kosten van PVC-stroken kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit en het aantal vierkante meters. Over het algemeen zijn PVC-stroken een betaalbare optie in vergelijking met andere vloeren. 

PVC-stroken zijn duurzaam en veelzijdig en biedt talloze voordelen. Ze zijn waterbestendig, duurzaam, eenvoudig te installeren en vereisen minimaal onderhoud. Met een breed assortiment aan stijlen en patronen kunnen PVC-stroken elke ruimte verbeteren. Overweeg PVC-stroken als een moderne en praktische keuze voor jouw volgende vloerproject.

Vloerenfabriek
Contact
Kunnen wij je helpen?

Heb je een mooie vloer gevonden of wil je eerst nog meer informatie? Wij helpen je graag verder in onze showroom in Genemuiden. Daar vind je ook vele stalen, demoborden en gelegde vloeren. Bellen of whatsappen kan natuurlijk ook!

Bezoek de showroom Spoelstraat 9a
8281 JT Genemuiden
Plan je route »
Bel direct of WhatsApp 06 - 24 98 99 57
Volg ons